SEJARAH TERUKIR LAGI..DAN LAGI..DAN LAGI...YABEDABEDUUUU

SPM2011- MERUBAH PELAJAR BIASA KPD INSAN LUARBIASA

Gembira yg tersangat....Testimoni demi testimoni dh dipertontonkan . Udah2 ambil sikap tunggu dan lihat...skrg masa untuk bertindak...krn masa depan anak anda berakar umbi dr PILIHAN IBUBAPA/PENJAGA mrk. Jgn biarkan anak anda ketinggalan ......

 Adik Chia Muan Muan... TRIAL result hya perolehi4A, tetapi dgn penggunaan SCORE A PROGRAMME beliau mencapai 10A dlm SPM2011....yabedabeduuuuuuu!
  Adik Chua Yi Lin... TRIAL result hya perolehi 5A, tetapi dgn penggunaan SCORE A PROGRAMME beliau mencapai 11A dlm SPM2011...kelasssssss kooo!


dapatkan info TERBAIK dari saya/013-3477184 atau rakan niaga saya yg terhampir dgn anda......




3 PERISTIWA DALAM 1 HARI....12FEB 2012 di PICC
3 PERISTIWA DALAM 1 HARI? Peristiwa apa? Jeng3....dan yg baguihnyer.....saya dapat KETIGA-TIGA nya SEKALIGUS.....dapat rasa tak camner saya rasa?  HEPI GILERRRRRRRRRR!

PERISTIWA 1:  MAJLIS PENGANUGERAHAN PELAJAR CEMERLANG UPSR DAN PMR 2011~ Puteri kesayangan saya dapat..


PERISTIWA 2: MAJLIS PELANCARAN SCORE A PRESCHOOL ( SCORE A SIGNATURE) Saya dapat

PERISTIWA 3: MAJLIS ANUGERAH SCORE A MILLIONAIRE ACADEMY QUALIFIERS IV~ tumpang bangga dan seronok dgn kejayaan my bizpartners baru


 MAJLIS PENGANUGERAHAN PELAJAR CEMERLANG UPSR DAN PMR 2011
12 Feb 2011 merupakan tarikh KERAMAT buat puteri kesayanaganku. Terpancar wajah nervous/gabra bukan sahaja pada anakku tetapi juga pada suami tercinta.Hahahaha! Anak nak terima anugerah, mak ayah yg terPANIK! kui3....

Tahun2 sebelumnya aku hanya menjayakan anak org  TETAPI TAHUN 2012...adalah TAHUN MILIK KAMI pula..yabedabeduuuuuuuu!Jom bersama2 saya lalui semula rentetan peristiwa TERHEBAT dan TERINDAH dlm kehidupan kami! Suatu permulaan yg sgt2 bagus dalam tahun 2012

Nampak tak tanda saya saya buat tu...hehehehehe...bangga wei..bangga...ni bangga tahap gaban ni! Anak saya berserta pelajar cemerlang lain antara yg dianugerahkan kesempatan menerima ANUGERAH PELAJAR CEMERLANG 2011 dan tetamu terhormat yg memberikan anugerah pada tahun ini adalah YB DS UTAMA Dr Rais Yatim; Menteri Penerangan, Komunikasi Dan Kebudayaan....Anak saya dah..anak2 pengguna dan bizpartner yg cemerlang juga sudah...anak2 anda bila lg?



Para pelajar yg sedang disusun atur oleh AJk Pentas...ermmm berpeluh2 lah mrk nak bg semua masuk dan maksimumkan ruang pentas.

Kelihatan juga jurugambar profesional, pihak media (wartawan ler tu) dan jurugambar amatur berlaga2 bahu utk dapatkan shot yg terbaik! Maklumlah HARI INI DALAM SEJARAH!

Ini dia rupabentuk artikel yg keluar di suratkhabar UTUSAN MALAYSIA pd 18Feb2012 muka surat 31...pada yg tertengok ...pi cari semula surat khabar tu...tgk gambar anak saya masuk suratkhabar...yabedabeduuuuuuuuuuu..anak saya dan anak pengguna/bizpartners yg cemerlang ada...anak anda katner pula?




Terpancar kegirangan di wajah sdr Warisan ( seorg tukang gunting dari Sg Besar Sel) dan isteri.....mrk dah pun menyambutnya...anda bagaimana pula?

Kalau dgn cara belajar guna internet anak anda bole cemerlang, dapat jumpa menteri dan diraikan dalam tempat yg sgt2 prestijdan suasana yg gilang-gemilang, masuk suratkhabar lagi....anak dapat duit, sijil dan trophy....knp masih lagi di takuk yg sama?

yg selalu cakap dgn saya "Kalau x jadi?" itu fikir yg negetif..kalau tak jadi.. saya nak tanya...iyu fikir kalau tak jadi tapi apa kata kalau  jadi? Contoh mcm anak saya yg kaki game, yg malas buat homework, yg selalu dapat nbr corot dalam kelas sebelum guna Score A..camner? Terkejut.com.....udah2 ler berkalau2...jangan biarkan masa depan anak anda dan famili anda kelabu asapa ajer.....

MAJLIS PELANCARAN SCORE A PRESCHOOL ( SCORE A SIGNATURE)



Bayangkan dari 6juta pelajar dari darjah 1-tingkatan 5, baru +/- 10% shj yg menggunakan Score A programme sebagai medium untuk latihtubi dan ulangkaji...pun dah lahirkan 60 orang jutawan,  lebih 2000 orang berpendapatan 5 angka setiap bulan ( saya dalam kategori ni lerrrr) dan saya juga dah lahirkan sebegitu ramai insan2 yg berpendapatan luarbiasa HEBAT mcm saya...tu tak kira ramai sangat yg berpendapatan 4 angka...NOW datang lg 3 juta bakal pengguna yg berumur sekitar 4-6 tahun..Masyallah.....Tq Allah..terima kasih Allah di atas limpahan rezekiMu....Nantikan update saya berkaitan Score A preschool...yabedabeduuuuu...score A Hebat! I LUV U


MAJLIS ANUGERAH SCORE A MILLIONAIRE ACADEMY QUALIFIERS IV
Kesekian kalinya saya berjaya transform insan biasa2 menjadi insan LUARBIASA HEBAT! Saya nak tanya...berpa kali pembaca budiman sepanjang bekerja makan gaji, naik pentas dan dinobatkan sebagai PEKERJA TERBAIK/PEKERJA CONTOH.....nak habaq maii pada pembaca budiman semua...seramai +/- 25 rakanniaga saya yg naik pentas ni mrk baru shj 7-14 hari dalam biz SCORE A PROGRAMME...yabedabeduuuuuuuuuu HEBAT!
Antara saat manis yg dapat dirakamkan oleh lensa kamera saya dengan sebahagian my bizpartners....Dalam photo ini TAHNIAH SAMA Achievers yg terdiri drp Lan, Faizal, Faizul, Suraiya, Ferdaus dan K.Lida...I luv U All. Saya bukan sahaja dapat bizpartners tetapi sebuah BIG HAPPY FAMILY....

Tahukah para pembaca budiman...pada hari bersejarah ini...merupakan hari lahir Faizul? wah! Wah!...pasti 1 tarikh yg tidak mungkin akan dilupakan oleh beliau...ermmmmm ....7 hari dah naik pentas....hebattt!

 
Antara aksi tika naik pentas ..ermmmm xder pulak yg sedih pilu nampaknyer...yg ada muka nerveous, seronok, berdebar2, gembira, bangga, control macho, control ayu dan seumpamanya...Alhmadulillah...hari ini saya berkongsi banyak pengalaman indah bersama suami, anak, teman2 seniaga dan my beloved customers...Saya seronok..harap anda juga seronok.....Semua ini bukan krn saya HEBAt..tetapi krn produk yg tiada tandingan dan memang PROVEN!

dapat info TERKINI dr saya dan rakan niaga saya disekitar anda....Kalaulah anda semua dapat rasa keseronokan yg saya rasakan...

ikhlas~ Karyapintar/0133477184

JAWAPAN SAYA: BAGAIMANA ANAK SAYA CEMERLANG.....

Salam KEHEBATAN & SUKSES teman-teman... bagi menjawab pelbagai email, sms, call & mesej terbuka atau "private" di FB ..tercetusnya idea saya  untuk berkongsi bersama-sama teman-teman. ..Nah...jemputlah baca coretan ikhlas saya lahir dari hati saya.

Ini adalah perkongsian ikhlas saya bagaimana anak saya CEMERLANG walaupun mmg TAK PERGI TUTION, mmg xbeli buku tambahan utk ulangkaji. Ini belum lagi disebut sebagaimana yg ramai yg sudah ketahui, anak saya (Nur Fitri) adalah tergolong dlm kumpulan anak screenagers ( main game/main komputer/FB)...bab baca buku..ermmmm lemau sangaaat....

Saya yakin bukan saya seorang yg mengalami masalah seperti:

1. payah sgt nak suruh belajar.

2. kalau time mood anak tu ok..nak ler dia belajar tp MESTI NAK KENA TEMANKAN...alahai ni yg leceh ni...kita ni ada byk lg kerja nak buat..ermmmm.

3. Dah temankan..nak kena check lah pulak.....ALAHAI..bab ni memang kantoi sbb belajar sekarang tak serupa mcm dulu..silap2 bertekak pula dgn anak sbb kita ajar cara/method lain...anak pulak menegakkan cara guru di sekolah ajar...abih tu camno? Stress.stresss...stresss

4. Tengok anak orang lain tu ok jer...time belajar mrk belajar, time main, mrk main...anak kita....aiya...24-7 dok maaaiiiinnnnnnn ajer..apa nak jadi anakku?

5. Nampak anak kita steady jer, tp apsal bila lepas exam, bila ambil report card..anak tak CEMERLANG? Biasa-biasa jer..adussssss nak kena bg makan kismis byk2 agaknya lah

6. Masa ambil report card dr guru kelas...mak ayah ni pakat angguk-angguk jer apa guru ckp, nak citer masalah tak tau nak mula dr mana ,tp apa yg cikgu ckp xbrp nak fhm sgt. cikgu kata anak ok cuma nak usaha lebih sikit di rumah...alahai cikgu, bukan tak suruh belajar dah suruh dah...bukan tak ingatkan exam dh dekat..hari-hari dah bunyi ( mcm radio rosak plak kadang-kala tu)...tp hati anak ni ke lain...dok ingat nak main ajerrrrrr mcm mana ni cg.....

haaaaaa...itu saya SUATU KETIKA DULU...hehehehehe skrg xlagi....saya happy, anak happy ( sbb xde dgr bunyi radio rosak lg) dan keadaan dh SGT2 jauh berubah! 

saya tak payah temankan anak belajar lagi sbb Nur Fitri dh ada peneman ( Dalam Score A ada Avatar Bijak yg bertindak sebagai PENEMAN & GURU..ala-ala robot bercakap gituuuu) , Tak caya? Betulllll, zaman dah canggih dah....saya juga dah xperlu suruh Fitri belajar..diri sendiri yg OFFER DIRI...bukan setakat kakak ajer..si adik pun ikut-ikut dh TERCEMERLANG dua-dua anak saya. Mungkin teman2 tertanya-tanya kan..apa yg best sgt sampai offer diri? Dah Score A programme direka macam anak-anak kita main game/kuiz/uji IQ, mana bebudak tak sukerrr kan!

Kenapa saya x bimbang anak saya ni betul-betul belajar ker tengok website lain? Mcm mana saya tau anak belajar walau saya tak tengok2? haaaaaa melalui SMS lerrrrrrr...anak belajar jer, saya dpt sms lengkap...so anak2 ni berlumba2 nak belajar nak dpt nbr 1 sapa hantar ibu result PLG BAGUS dan; PLG PANTAS? Seronokkan? bila nak tengok PROGRESS anak, saya buka e-REPORT CARD anak, sambil2 chatting ker, sambil2 cari resipi online ker tengok sekali detail progres pembelajaran mereka, di sinilah saya nampak KESELURUHAN SEBENAR prestasi anak saya.

Tapi tu lahhhhh...ramai yg kat luar sana dh guna program hebat..nak short cut. Xnak langsung memantau prestasi anak...abis tu camno...kalau sah2 depan mata anak kurang bagus dlm bbrp perkara...kalau dibiarkan mmglah anak tu bawa sampai ke dewan exam...dan resultnya pasti dah tau dh...KURANG cemerlanglah...takkan nak buat camtu? Mesti ramai yg jwb takkan lah nak wat camtu...hehehehehe tu akal waras yg jwb....tp hakikatnya RAMAI....!



Bukan itu sahaja, kalau anak saya sakit ker, tak dapat hadir ke sekolah, saya taklah risau sangat sebb ada satu lagi ciri HEBAt yg saya & anak suka...POWER POINT in DEMAND. Ciri ni membolehkan anak saya belajar tutorial ..mcm dlam kelas...dan ehhhh banyak lagi lah ciriyang best2. Info lanjut check it out di tab SCORE A PROGRAMME (SAP)


Bila anak kita yang biasa- biasa ni mula tunjukkan peningkatan dan kemajuan, mulalah orang keliling buka mata. maklumlah anak saya murid biasa-biasa ajerrr. tapi tulah, yg sgt best, anak belum lagi tunjukkan belang mrk...tapi sebab proram e-pembelajaran SAP ni BAGUSSS,saya dulu TERSCORE RM...Bukan magik pun, setiap orang boleh menilai akan kebekersanan & potensi SAP dari sudut bisnes. Kalau produk BAGUS dan, MANTAP , naper nak diketepikan..paling dibanggakan, ini adalah produk BUATAN MALAYSIA.



Sudah namanya pun manusia, sukakan perkara2 yg terbaik, terindah dan bilamana kita mendapat atau memiliki perkara/program/benda yg bagus2, kita ni MESTI recommend  punya. Kita semua memang ada 1 sikap MEMILIKI dan BERKONGSI. Tak kisah lah dengan sapa pun..kadang-kala tu orang yg kita dok recommend tu kita tak kenal pun, tapi kita puas hati dapat recommend perkara2 yg BAGUS2 dan memberi MANFAAT.


Kalau dengan recommend/promote perkara yg kita suka selain dapat kepuasan mempromote, dapat pula bayaran, WHY NOT! dan yg  BEST SESANGAT...dalam SAP kita dibayar dengan BANYAKKKK! check it out...


Dec 2011 dh nak abis...sempena tahun baru yg bakal nak muncul tak bbrp lama hari lagi ni....buatlah azam untuk MENJADI IBUBAPA SUPERB INCOME, ANK ENJOY BELAJAR....

Saya dh ...ANDA? Call me di 013-3477184 or sms NAMA dan LOKASI okesssss

Yabedabeduuuu...Anakandaku dapat 5A dlm UPSR 2011

Syukur Alhamdulillah...Hya Allah Taala yg tahu akan debaran jantung seorang ibu apabila menantikan keputusan UPSR 2011 diumumkan tadi. Debaran yg berdetup-detap dari malam tadi kini bertukar menjadi satu perasaan yg sangat luarbiasa gembira hingga saya dan anak saya Nur Fitri mengalirkan airmata gembira tatkala cikgu Rais mengumumkan nama anak saya antara pelajar yg dijemput naik ke pentas krn memperolehi 5A dlm UPSR 2011. Of coz..saya juga tumpang glamor yg mana ibubapa/penjaga turut diminta untuk sama-sama berdiri naik pentas.

Begini rasanya perasaan yg saya nantikan. Seronok,Glamor, Best, Girang dan 1001 perasaan yg best2 yg amat sukar untuk saya luahkan dalam bentuk perkataan. Selama ini hanya tersenyum girang krn dapat membantu ramai teman-teman yg ingin memperkasakan pembelajaran anak-anak serta ekonomi rumahtangga TETAPI tahun ni LAGIIIII BEST....anak sendiri yg PROVEN! Tq SCORE A PROGRAMME!


Anak saya-Tanpa tution atau hadir kelas tambahan, hanya enjoy main Score A programme yg interaktif...proven dah....mmg berkesan!!!!

  • Tak beli buku latihan tambahan-JIMAT!
  • Takde duit pengangkutan-JIMAT!
  • Takde duit jajan/berbelanja semasa di tution-JIMAT
  • Saya kini guna PERCUMA shj-UNTUNG!
  • Anak enjoy belajar-Ni yg saya NAK!
  • Saya dapat pemantauan pembelajaran anak saya melalui sms walau dimana saya berada-Ni juga yg saya DAPT!
  • Saya terScore RM!!!!!! Toing!Toing!Toing!!!

Ini pula antara msg yg ingin saya kongsikan dengan teman2 akan keberkesanan Score A Programme. Bukan sahaja ANAK SENDIRI yg berjaya...malah...saya berjaya kongsikan haruman kembang setaman Score A Programme yg memang PROVEN BERKESAN dengan ramai insan....yezzer...Mengambil kata2 Mama Zabidah ( TOP SPONSOR Kelab Jutawan Jaya Mac2011):
HANG TUAH HANG JEBAT,
SCORE A MEMANG HEBAT!!!!
So tunggu apa lagi teman2..SUDAH TERANG LAGI BERSULUH...jom check it out...Ikhlas~WATI/013-3477184,

S.A.M.A: SCORE A MILLIONAIRE ACADEMY

Terima kasih Allah, Tq Allah...saya bersyukur ke rahmatNya krn KARYAPINTAR sekali lg menyinarkan sportlightnya...Kami dah buktikan..ayuh jangan lengah lagi, jangan tunggu lagi...CHECK IT OUT dulu...

TAK KENAL MAKA TAK CINTA,
DAH KENAL TERGILA-GILA,
TIDUR MALAM MIMPI SCORE A AJER,
DOK KESAL NAPER LAMER BARU BERJUMPA....

HEBAT..Yabedabeduuuuuu...

Melalui pendidikan kami telah perolehi 8 PELUANG:
PELUANG 1:Untuk Kegunaan  sendiri ajer dgn harga ciput tetapi produk KUALITI TINGGI (Anak, Cucu, Adik, Anak Saudara belajar dengan enjoy dan interaktif).


PELUANG 2:Untuk pakai secara PERCUMA.


PELUANG 3:Meningkatkan ekonomi keluarga dengan SUPERB.


PELUANG 4:Mensifarkan HUTANG tanpa guna GAJI/SIMPANAN. Kepada orang ramai diluar sana yang mempunyai MASALAH KEWANGAN, rebutlah peluang yg sangat hebat ini. 


PELUANG 5:TAMBAH SIMPANAN (ASB/ASN/Bank) dgn sistem mudah & jemaah yg sgt2 komited


PELUANG 6:Memiliki ASET dan KUMPUL HARTA dalam masa kurang 12 bulan


PELUANG 7:Tip guna kad kredit buat DUIT+ UNTUNG berganda


PELUANG 8:Bayar semula PINJAMAN sewaktu  belajar di kolej/IPTA/IPTS. Teknik yg MUDAH, EFEKTIF dan TERBUKTI berkesan membantu RAMAI graduan muda/lepasan kolej/IPTA/IPTS merangkul pendapatan lumayan ketika rakan-rakan sebaya masih berlegar mencari  pekerjaan.

MAMI2: MAJLIS ANUGERAH MEMBURU IMPIAN 2

HEBAT! KARYAPINTAR shining sekali lagi...jom enjoy rentetan manis yg ingin saya kongsikan bersama anda...psssttt..kalau kami insan2 biasa ni boleh buat...kenapa tidak anda..dengan hanya beberapa bulan sahaja, hidup kami telahpun berubah....ermmmm indahnya kenangan

Dulu saya pun kata "No" tanpa check-it-out, dengar cakap orang sana-sini yang tak betul-betul tahu/faham macam mana nak melakukannya & mereka pun bukannya berjaya dalam hidup. Nasib baik akhirnya saya tergerak hati untuk check-it-out sendiri . Orang kata better late than never. Tengok transformasi saya...errmmmmmmmm!


Majoriti orang tidak minat buat networking, termasuklah saya pada mulanya... tapi semua orang minat/perlu/terpaksa buat duit untuk keperluan dan kehendak kehidupan... Kita belajar pandai-pandai, bekerja makan gaji atau bekerja sendiri utk apa? Tak lain tak bukan untuk cari duit! Ini, saya ada cara cari duit yg banyak, mudah, cepat (ikut sistem) dan yang penting ianya legal (ini bukan skim cepat kaya, ini kena ada usaha, tapi kalau buat betul-betul memang cepat kaya!). Di samping kita buat duit, kita juga dapat tingkatkan taraf pencapaian cemerlang pelajar-pelajar sekolah di Malaysia. Bukankah ini sesuatu yg hebat!?
 

Datang lah check-it-out sendiri program ini, dapatkan maklumat yang lengkap. Jangan kata "No" tanpa anda check-it-out sendiri. Ini peluang besar. Memang betul dalam kehidupan kita peluang datang & pergi, tapi itu peluang biasa2... percaya lah... peluang besar hanya datang sekali sahaja dalam hidup. Dah check-it-out sendiri, then anda sendiri decide, no obligation. Orang bijak membuat keputusan berdasarkan maklumat yang lengkap, bukannya dengan dengar sikit dari sana, sikit dari sini, dari orang-orang di sekeliling mereka yang tak berjaya pun... Nak berjaya kena belajar dari orang-orang yang berjaya. Jadilah orang yang bijak!


PILIHAN DAN KEPUTUSAN

Jgn SALAHKAN org lain jika anda GAGAL... Sebab Anda yg Pilih
Jgn MARAH jika dihina krn MISKIN... krn Anda yg Pilih
Jgn BERTANYA ttg nasib malang... krn Anda yg Pilih
Jgn MERATAPI kesusahan sendiri... krn Anda yg Pilih

Anda kerja makan gaji..Anda yg pilih
Anda dikelilingi hutang…Anda juga yg pilih
Anda melarat..Anda Merempat…Anda Yg pilih

Kalau DAH TAU apa yg anda pilih amat merugikan anda, jd kenapa tidak buat 1 lg pilihan utk bersama kita yg tentu menguntungkan anda?

Tanya pada diri, apa penghargaan yg anda beri pada keluarga?
Tanya pada diri, apa sumbangan anda pada ibubapa dan keluarga?
Apa balasan anda terhadap jasa mereka?
Mampukah kita dgn apa yg kita lalui sekarang memenuhi impian mereka?
Sejauh mana kita dapat membahagiakan ibubapa?

Jadi bersiaplah hari ini , Untuk BERUBAH
Bersiaplah untuk MEMBUAT KEPUTUSAN
Bersiaplah untuk BERUSAHA
Bersiaplah untukMENGECAPI KEJAYAAN

NOTHING IS IMPOSIBBLE
AS EVERYTHING IS POSIBBLE
& U WILL BE UNTOUCHABLE

Be Positive, jgn biarkan orang lain menentukan hidup kita
Jgn biarkan negetif2 element menguasai diri kita
Jgn biarkan SNIOP, KERENGGA & SNIOP mematahkan semangat kita

Sampai bila kita nak jadi kuli orang?
Sampai bila nak cukup-cukup makan?
Sampai bila nak pakai harta orang?

Jln sudah sifu aziz tunjukkan…Cuma anda yg berhak meneruskan perjalanan &  perjuangan ini

Krn kita yg mencari
Krn manusia adalah makhluk ciptaan tuhan yg paling bijaksana
Krn diberikan akal fikiran utk mencari jalan yg tersembunyi
Krn kita juga yg menentukan masa hadapan kita

Hasil nukilan seorang CEO yg dibacakan oleh AJ semasa Sharing beliau di Malam Perhimpunan 1000 pemimpin/seminar product knowledge/6Jun2011/PWTC



The 5th LearnX Asia Pasific 2011 E-Learning & Training Awards

 Menang lagi....yabedabeduuuuuu bangga wehhhh! 

The 5th LearnX Asia Pasific 2011
E-Learning And Training Awards

Gold Award Winner
Best Learning Innovation Technology
Kenshido Score A i-Teacher

MALAM 515: SEJARAH TERPATERI

Yabedabeduuuuuuu....Sejarah Terpatri 15-Mei-2011 di Putrajaya International Convention Center dengan di saksikan 3,000 hadirin - Menteri PDNKK YB Dato’ Seri Ismail Sabri menyampaikan hadiah kepada PELAJAR CEMERLANG 2010 dan dah pun Endorse KEHEBATAN Kenshido!

Bayangkan Ramai anak2 belajar berhempas-pulas utk meraih sebuah kejayaan...dan ramai yg dpt merangkul kejayaan itu..TETAPI...brp ramai anak2 yg berjaya ini dapat bersalam dgn MENTERI , diraikan dgn sebegitu SPECIAL, dpt duit lagi, dpt sijil lagi..MUNGKINKAH slps ini giliran ANAK ANDA pula? Cuciter...cuciter.....errrmmmm




FOTO1: Terlalu ramai sampai x muat nak masuk dlm foto ni....sori adik2...next year..kalau naik pentas lagi...duk depan cepat2 yek...BECAUSE..INI ADALAH MALAM ANDA!

FOTO2: PENDIDIKAN BUKAN LAGI PERBELANJAAN malahan PENDAPATAN SUPERB!!! Pak Menteri sedang mengalungkan medal, pemberian angpau & sijil pada pelajar2 Score A Programme....mana nak dpt event mcm ni...
FOTO3: Camner nak susun ni...ramai nyer....

FOTO4: Anak/Pelajar BERJAYA Misi Kami, Poket Ibubapa/Penjaga/Rakan Niaga Berganda, Inspirasi Kami

FOTO5: Rakan niaga didahulukan, Duplikasi Diutamakan...yabedabeduuuuuuu! 

7 Mei 2011 MALAM MENGGAPAI BINTANG 5: 
Antara Testimoni TERINDAH: Adik Liyana, parentnya my customer last year tp tahun ni dah jd bizpartner dah...hehehhehe...antara pelajar yg menerima hadiah cemerlang menggunakan score A dlm PMR 2010...sblm guna Score A hya dapat 3A shj...guna Score A...result PMR 2010 sgt2 memberangsangkan dgn SEMUA A...yeahhhhhh!. Dah sah2...anak yg tgh berhoneymoon dalanm tingkatan 4 ini balik dr MMB5 ( Malam Menggapai Bintang 5) menanam hasrat utk mencipta nama sekali lg dlm SPM 2012...dah tentu2 ibubapanya SGT2 berbangga dgn pencapaian beliau...dah tentu2 Liyana senyummmmmmm memanjang bila mengenang antara memori terindah dlm hidup beliau setelah berhempas pulas...jerih perih melakukan terbaik utk PMR 2010...eh..eh...hya berbekalkan nak anak pandai..skrg terjana INCOME plak kak Nora....inilah Score A....kenangan TERINDAH yang akan diabadikan SEUMUR HIDUP!!!!



Di dalam hati, kita sering menaruh harapan terhadap anak-anak. Tanpa disangkal lagi, banyak faktor luar yang turut menyumbang di dalam pembentukan kehidupan anak-anak. Walaubagaimanapun sebagai ibubapa, kita mampu memberikan kelebihan dititik permulaan kepada mereka sejak dari awal lagi.

'Mahu atau tidak , itulah persoalannya' ("To be or not to be, that is the question") kata-kata masyhur yang dipetik dari Hamlet oleh Shakespeare yang mana kita selalu bertanya pada diri kita dan terutamanya anak-anak kita. Apakah mereka akan jadi bila dewasa kelak? Apakah yang kita inginkan mereka jadi? Yang penting sekali, apakah kita tidak ingin mereka jadi? Perbezaanya ialah, sejauh manakah kita sanggup berkorban untuk masa depan anak-anak kita.

Kejayaan demi kejayaan di lakar oleh Kenshido, Para Networker nya, dan Pelajar... Tunggu apa lagi… Sambutlah peluang yang hebat ini. Kepada yang dah menyambutnya, galilah lubuk emas ini… gali cara cepat, senang, dan dapat banyak – gali guna traktorrr…. (kata2 keramat k.jah..my ex-boss merangkap insan yg perkenalkan saya dgn Program HEBAT ini...yabedabeduuuuuu!!!!)

 ~Wati/ 013-3477184


Preview Eksklusif Program Keusahawanan ePendidikan Score A

BOOM- EKSKLUSIF dan PERCUMA Preview Penuh Program Keusahawanan e-Pendidikan Score A:
LEMBAH KLANG DAN SEKITARNYA

Hari : Rabu dan Jumaat
Masa : 8.30pm
Lokasi : Tkt 2 WISMA KENSHIDO
Jln PJU 5/6 Dataran Sunway
 Kota Damansara
ATAU... DI SINI PUN BOLEH!!!

Bandar Tasik Selatan
Hari : Selasa
Masa: 8.30pm
 @
Hari : Khamis
Masa: 8.30pm
@
Hari : Sabtu
Masa : 2.00PM
 @
Hari : Ahad
Masa :2.00PM
 Gambaran BOOM/Seminar PERCUMA di Office kami ,Wisma Kenshido, Kota Damansara. Kehadiran SUNNGUH MEMBERANSANGKAN!!!
 
   









KAN saya dah KATA...SEEING IS 
BELIEVING!!!!

..................................................................................................................................................


SUW5- Seminar Usahawan Wave-5- Kupasan Lanjutan Program Keusahawanan ePendidikan Score A- Fasa 1
Hari : Sabtu dan Ahad
Masa : 8.30am

Terbukti melahirkan lebih daripada 20 orang jutawan dan ribuan yang berpendapatan 5 angka sebulan (saya ler tu one of them..heheheheh). Kami berjaya walaupun tanpa pengalaman dalam bisnes! Usahawan Wave ke-5 (SUW5) merupakan konsep perniagaan terkini dan pencetus revolusi perniagaan alaf baru. Ikuti montaj Seminar Usahawan Wave ke-5 (SUW5) berikut:


Seminar Usahawan Wave ke-5 (SUW5) ini amat sesuai khusus kepada:
  • Bakal usahawan
  • Golongan professional
  • Lepasan SPM/Diploma/Ijazah
  • Kakitangan kerajaan/swasta
  • Mahasiswa/mahasiswi
  • Suri rumahtangga
  • Usahawan yang GAGAL
  • Individu yang sedang membina dan ingin bertukar kerjaya
Dalam Seminar Usahawan Wave ke-5 (SUW5) ini, anda akan dibimbing oleh Sifu encik Abdul Aziz Samad yang merupakan:
  • Guru kepada 50,000 usahawan yang berjaya di Malaysia
  • Mentor yang telah melahirkan lebih 20 orang jutawan dalam masa 2 tahun sahaja
  • Pencetus idea kepada anjakan paradigma perniagaan terkini
  • Berpengalaman lebih daripada 15 tahun dalam perniagaan berprestij
  • Pelopor aliran minda positif ke arah insan berfikiran jutawan
Seminar Usahawan Wave ke-5 (SUW5) ini disertai oleh lebih dari 600 orang peserta dari seluruh pelusuk negeri dalam Malaysia dari utara Perlis hingga selatan Johor termasuk juga dari negeri pantai timur, Kelantan, Terengganu, dan Pahang serta tidak terkecuali juga yang datang dari Malaysia timur; Sabah dan Sarawak. Seminar Usahawan Wave ke-5 (SUW5) ini hanya terdapat di sekitar Lembah Klang sahaja buat masa kini.


Lihatlah suasana SUW5 yg sempat saya kongsikan bersama anda...

Suasana Seminar Usahawan Score A di Dewan Cempakasari Putrajaya pada Jan 2011. Bayangkan! Seeing Is Believing!




 Suasana Seminar Usahawan Wave ke-5 di Kampus Kota, OUM

  Penampilan Sifu Aziz Samad (Ikon MLM / Network Marketing Malaysia, Ikon Kenshido, Bapa Pembangunan Modal Insan) yang ditunggu-tunggu oleh seluruh peserta Seminar Usahawan Wave ke-5 (SUW5).

Kelebihan Menghadiri SUW5:
Peluang sebegini patut diambil oleh mereka yang ingin menceburi perniagaan networking  atau memahirkan lagi bidang perniagaan ini. Walaubagaimanapun, setelah saya amati, ada segelintir daripada mereka yang meluahkan perasaan kurang senang dengan hasil yang diperolehi setelah menghadiri seminar sebegini.


"Betul ke boleh buat duit selepas pergi seminar ni?"

"Kalau dah bergelar jutawan, kenapa perlu beliau anjurkan seminar dan ajar orang buat duit ?"

"Beliau jadi jutawan kerana anjurkan seminar?"

Tidak dinafikan bahawa memang akan terdapat mereka yang akan berfikiran negatif terhadap sesuatu yang baik. Ini adalah lumrah manusia tetapi biarlah saya katakan sekali lagi (mungkin ada yang pernah dengar):


"Tiada Jaminan Kejayaan di Dalam Perniagaan Apa jua Melainkan Anda Belajar Mengenai Perniagaan Tersebut, Mahirkan Diri dan Berusaha Secara Berterusan"


Seminar Usahawan Wave 5 mampu membantu anda belajar dengan cepat dan berguru dengan mereka yang telah pun berjaya. Selebihnya akan bergantung kepada usaha anda sendiri.


Memang anda boleh belajar perniagaan networking ini dengan sendiri - melalui bacaan ebook, buku atau bertanyakan orang ramai di forum. Namun, masih terdapat pelbagai kelebihan menghadiri SUW5 berbanding dengan belajar sendiri.


Walaupun kos menghadiri Seminar Usahawan Wave 5 adalah sedikit mahal iaitu RM70/3X makan( minum pagi/mkn tgh hari & minum petang)/tempat solat disediakan berbanding dengan membeli sebuah buku bisnes internet, namun keistimewaannya tidak dapat ditandingi (itupun kalau anda menggunakan peluang menghadiri SUW5 ini sepenuhnya).


Jadi, mari kita lihat kenapa anda masih perlu menghadiri SUW5 tak kira di mana tahap anda berada di dalam bisnes networking ini:


1. JALAN PINTAS untuk belajar Bisnes Networking:

Di dalam SUW5, anda akan diajar bagaimana bisnes ini dijalankan bukan sahaja secara teori bahkan berdasarkan pengalaman dan pengetahuan JUTAWAN Score A Programme itu sendiri. Sekiranya anda tidak memahami sesuatu, anda boleh bertanya dan soalan anda akan dijawab pada pengakhiran sesi. Di SUW5 juga anda dapat belajar perkara yang patut anda elakkan dan praktikkan tanpa membuat tekaan atau andaian salah mengenai topik yang dibincangkan.


2. CUNGKIL RAHSIA dalaman Usahawan Score A Programme:

Ulasan tentang produk, biz plan, potensi biz , potensi produk & RAHSIA memperolehi pendapatan dengan cara CEPAT, MUDAH dan DAPAT BANYAK telah diulas di dalam laman web tetapi masih sukar difahami oleh kebanyakkan mereka diluar sana. Yang menariknya apabila anda menghadiri SUW5, anda sendiri boleh mencungkil rahsia mereka secara peribadi.


3. Berjumpa dengan JUTAWAN dan Rakan Usahawan lain:

Bukan sekadar menimba ilmu sahaja, anda juga bakal berjumpa JUTAWAN dan usahawan Score A atau usahawan yang lain yang mungkin juga mempunyai minat dan tahap pengalaman bisnes yang sama dengan anda. Dari sini anda dapat meningkatkan lagi kepercayaan serta kefahaman anda mengenai Score A Programme yang hebat ini. Walaupun perniagaan Score A Programme ini boleh dilakukan secara individu atau perseorangan, pada satu ketika, anda pasti akan bersetuju dengan saya bahawa sekiranya anda mempunyai ramai rakan usahawan yang lain, perniagaan Score A anda akan berkembang dengan lebih cepat..ye tak?


4. Mencipta perkongsian idea bisne:

Di SUW5,anda bakal berjumpa mereka yang mungkin ingin memulakan perniagaan  berdasarkan model bisnes yang sama yang ada di fikiran anda. Ini akan memudahkan lagi anda memulakan perniagaan anda setelah bertukar-tukar pendapat dan info.Siapa tahu kan? 


5. Mempunyai mentor anda sendiri

"Sekiranya anda (pelajar) sudah bersedia, guru anda akan menjelmakan diri" - bukan saya yang cipta ayat ini tapi diambil daripada peribahasa Cina. Maksudnya, anda sendiri yang akan mencari guru anda untuk dijadikan panduan perniagaan , dan anda perlu bersedia untuk menerima ilmu yang akan diturunkan kepada anda. Guru anda ini akan menjadi mentor kepada perniagaan anda dan beliau akan membantu anda mencapai kejayaan. Syarat yang anda perlu ada ialah persediaan anda untuk menerima ilmu yang bakal diberikan disamping usaha anda sendiri. Jadi, sebelum anda menimba ilmu daripada SUW5, anda perlu juga melakukan kerja rumah (homework) anda sendiri. Buat pembacaan sendiri terlebih dahulu tentang topik yang hendak dibincangkan, senaraikan soalan yang bakal anda tanya dan usahakan supaya penceramah pada hari itu mengenali anda dengan lebih rapat. Kemudian jadikan beliau atau insan yang anda selesa tika berjumpa di SUW5 mentor atau rujukan anda pada masa akan datang sekiranya anda mempunyai masalah berhubung dengan bisnes anda.


Jadi, sekarang anda sudah dapat 5 kelebihan mengapa anda perlu menghadiri SUW5 (paling kurang sekali seumur hidup) . Semestinya nilai menghadiri SUW5 adalah melebihi 5 perkara di atas, namun cuma mereka yang nampak sahaja akan menganalisa segala kebaikannya.


Saya sendiri memulakan perniagaan Score A programme selepas menghadiri SUW5 di Putrajaya pada September 2009. Tetapi saya juga telah melakukan penyelidikan dan pembelajaran secara sendiri selama beberapa ketika. Tak hairanlah kenapa saya akan sentiasa menyarankan anda menghadiri SUW5 yang dianjurkan. Hasilnya sangat berbaloi


Akhir sekali, jangan jadikan SUW5 sebagai satu-satunya cara untuk anda berjaya di dalam bisnes ini. Jadikan seminar sebagai alatan (tool) untuk anda menapak maju ke hadapan. Saya pasti anda akan berjaya suatu hari nanti. HEBAT!!!!!!
  ................................................................................................................................................ 

 RTS- Road To Success- Kupasan Lanjutan Program Keusahawanan ePendidikan Score A- Fasa 2


Hari : Isnin
Lokasi : Tkt 2 ZRB MClub
Suite 26-1
Jln 3/146
Metro Biz Centre
Bandar Tasik Selatan
(Belakang HQ TEKUN, atas Restoran Aloha)
Masa : 8.00pm



.................................................................................................................................................

SKS-Seminar Kepatuhan Syariah- Platform untuk menimba ilmu serta berdiskusi agar yg kurang jelas menjadi nyata dan yg paling penting untuk memastikan rezeki yang diperolehi adalah rezeki berkat krn melalui pendidikan bukan sahaja REZEKI didunia kita imbangi..tetapi ROYALTI AKHIRAT turut sama dapat perolehi...
Suasana selepas tamat SKS













Sila hubungi saya bagi mendapatkan maklumat lebih lanjut berkenaan dgn Preview berhampiran dgn lokasi anda di 013-3477184 atau email saya di karyapintar@gmail.com. Anda juga boleh menghubungi rakan niaga saya yg berdekatan dengan anda

PENGIKTIRAFAN, SOKONGAN & PENGHARGAAN

 Begitu pantas masa berlalu...diam tak diam...,sudah lebih 20 Menteri/Pembesar Negeri melancarkan/endorsed Score A Programme. Belum pernah ada lagi mana-mana Program Program di Malaysia yg mendapat pengikhtirafan sebegini BANYAK dan TINGGI....Ermmmmm tak tau aper lagi nak cakap...ANDA BACA, ANDA NILAI, ANDA BUAT KEPUTUSAN!Tunggu apa lagi????


TERBARU..
Kemuncak Sejarah Terpatri...

Kemuncak Sejarah Terpatri sudah dengan Pelancaran Peringkat Kebangsaan Score A i-Teacher oleh YAB PM DS Najib pada 8-Jul-2011 dan Pelancaran Score A MathVictory oleh YAB TPM TS Muhyiddin pada 10-Jul-2011.
8Julai 2011 UITM Shah Alam:                                                         10Julai 2011 UITM :   
28 Mei 2011 di Putrajaya


 15 Mei 2011 Plenary Hall Putrajaya Convention Centre:

 SEBAHAGIAN RENTETAN PERISTIWA:

























25-3-2006 : Majlis Pelancaran Dan Penyerahan Portal Score A Parlimen Pagoh, oleh Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani Malaysia, Y.B. Tan Sri Dato' Haji Muhyidddin Bin Haji Mohd. Yassin


Pelancaran Portal Pendidikan Score A peringkat negeri Johor oleh Menteri Pendidikan Malaysia YB Dato Sri Hishamuddin Bin Tun Hussein -3 Mac 2006


21-7-2005 : Majlis Penyerahan Score A di Pasir Gudang, JB, oleh Menteri Usahawan Koperasi dan Pembangunan, Y.B. Datuk Mohamed Khaled Nordin.



 
21-9-2005 : Majlis Menandatangani Perjanjian Pendidikan Anak-Anak Kakitangan Penjara Dengan Score A, oleh Timbalan Menteri, Kementerian Keselamatan Dalam Negeri, Y.B. Dato' Noh Bin Omar.


30-1-2004 : Sarawak Scholars' Night,by Menteri Pertanian Dan Industri Makanan, Y.B. Dato' Sri Haji Adenan Bin Satem.


25-8-2002 : Launching of Score A Programme™, Sekolah Wawasan, Subang Jaya, Selangor, oleh Deputy Minister of Education, Y.B. Dato' Aziz Shamsuddin.

 

Pengikut

DISCLAIMER

Hakcipta Terpelihara © 2009 karyapintar.blogspot.com
Disclaimer: Ini adalah laman blog sokongan untuk tujuan PROMOSI sahaja. Tiada kaitan dengan laman web syarikat yang disertai. Contoh pendapatan adalah simulasi sahaja. Pendapatan sebenar bergantung kepada usaha setiap peserta. Kami tidak menjamin sebarang pendapatan TETAP. Tiada mana-mana bahagian portal ini boleh diubah, disalin, diedar, dihantar semula, disiarkan, dipamerkan, diterbitkan, dilesenkan, dipindah, dijual atau diuruskan bagi tujuan komersil dalam apa bentuk sekalipun tanpa mendapat kebenaran secara bertulis yang jelas terlebih dahulu daripada ADMIN http://karyapintar.blogspot.com
Website rasmi syarikat di www.kenshido.com dan www.scorea.com